Opdateres løbende

Kalender

Vores kirkebygninger

Foredrag på Give-Egnens Museum Onsdag den 1. november 2017 kl. 19

Nationalmuseets store bogværk Danmarks Kirker arbejder i disse år med kirkerne i Nørvang og Tørrild herreder.
Jacob Kieffer-Olsen, der er forfatter på værket, deler denne aften ud af sin store viden om egnens kirker. Fokus er på bygningshistorien fra middelalderen og frem til i dag. Jacob Kieffer-Olsen trækker de enkelte kirkers historie frem og giver eksempler på, hvordan han som bygningsarkæolog forsøger at ”læse” en kirke – at afkode den historie, der gemmer sig i bygningen. Samtidig fortæller han, hvordan metoden har sine begrænsninger, så der er væsentlige spørgsmål, som vi stadig mangler svar på.

Foredraget er arrangeret af Give-Egnens Museum og Vejle Kommunes Kirker under Ribe Stift.

Entre: 65 kr. inkl. kaffe og kage.

Arkivernes dag

lørdag den 11. november 2017 kl. 14-17

Vi markerer arkivernes dag med åbent hus på Give Lokalhistoriske Arkiv. Vi har udvalgt en del af det store materiale, som det lokalhistoriske arkiv gemmer. Eksempelvis kan man bladre i en udklipssamling fra Give Kommune og hjælpe med at sætte navne på billeder.
Hvis du blot har lyst til at se, hvad arkivet er og høre, hvad vi arbejder med, kan du få en snak med nogle af dem, der registrerer og pakker de indkomne billeder og papirer. Har du et konkret spørgsmål eller materiale, du gerne vil aflevere, er du velkommen til at tage det med.

Der er gratis adgang.

 

Juleweekender

1., 2. og 3. weekend i advent 

Igen i år vil der være ekstra julestemning i weekenderne op til jul med levendegørelse af udstillingerne, aktiviteter, oplæsning af Peters Jul og det store kage/kaffebord – Julestemningen understøttes af juleudstillingen “Jul i Legeland” – der også kan opleves i museets øvrige åbningstid.