Opdateres løbende

Kalender

Naturhistorie som på oldefars tid

Den 25. og 27. juli og 1. og 3. august kl. 13.30 – 14.30

Klokken ringer, timen starter i ”naturhistorie”. Anskuelsestavler fortæller fakta og myter om skovens træer, planter, blomster og dyr. Ligesom dengang lærer vi ved at høre om og tegne træerne, planterne, blomsterne, dyrene.

Medens børnene laver lektier, overhøres de voksne i den danske historie.

Pris: 20 kr.+ alm. entre (40 kr. /voksne, 30 kr./pens./stud., børn gratis.)

Efter ”timen” er der tid til/mulighed for at besøge museets faste udstillinger, museets særudstilling eller nyde en friskbagt vaffel i Det Historiske Køkken.

På tur i museumsskoven

Den 26. juli, 2. og 8. august kl. 13.30

Smag skovens vilde planter, som førhen var helt naturligt for både børn og voksne og en vigtig del af vore forfædres mad. Mange tænker ukrudt, men tag ikke fejl, det er næringsrige planter!
Vi begynder i den gamle skolestue med lidt teori – går dernæst gennem skoven, hvor vi samler grønt – slutter ved bålhuset, hvor vi tilbereder og spiser vores friskbagte skovpandekager og drikker urte-te.

Arrangementet varer ca. 1.5 time
Husk påklædning efter vejret, havehandsker og en kurv til at samle planter i.

Pris: 20 kr.+ alm. entre (40 kr. /voksne, 30 kr./pens./stud., børn gratis.)

Efter ”timen” er der tid til/mulighed for at besøge museets faste udstillinger, museets særudstilling eller nyde en friskbagt vaffel i Det Historiske Køkken.

Børnedyrskue

3. september 2017 kl. 14-17

Igen i år afholder Give-Egnens Museum det traditionsrige børnedyrskue, der samtidig byder på nye elementer og godt til ganen.
Den hyggelige gårdsplads danner igen rammen om de udstillede dyr og stolte børn. Rundt på museumsområdet kan publikum samtidig få demonstrationer og oplevelser med dyr i mange former og farver.
I år er det dog ikke kun kæledyr, børnene kan medbringe og konkurrere på. Som noget nyt afholdes en konkurrence i nyttehavens produkter, hvor børnene kan demonstrere deres grønne fingre og kokke-evner.
Førhen gav børnedyrskuerne mulighed for, at man kunne vise og konkurrere på, hvor dygtig en ”landmand”, man var, målt på hvor godt man passede sine dyr, ligesom ved de voksnes dyrskuer. Selvom der i dag kun er få børn, der vokser op med landbrug og dyreproduktion så har mange kæledyr, som de passer og plejer og som betyder noget for dem. På museets børnedyrskue er både mere traditionelle landbrugsdyr samt kæledyr velkomne.

Tilmelding af dyr til gem@gem.dk. Oplys: Navn, adresse, mail-adresse, udstillers alder, telefon og dyr. Det er gratis at deltage.