Skolebesøg

Give-Egnens Museum tilbyder skolebesøg for både grundskolen og ungdomsuddannelser. På museet bliver historien og de historiske genstande bragt i spil, og eleverne får mulighed for at komme tættere på fortiden og fortidens mennesker. Vi lægger vægt på aktiv og indlevende formidling, der vækker nysgerrigheden og giver anledning til fordybelse og refleksion.

Rundvisning for skoler

Vi tilbyder rundvisninger i vores permanente udstillinger. Et skolebesøg kan blandt andet indeholde en rundvisning med fokus på landliv og børneliv for over 100 år siden, en tur i kolonialforretningen og i skolestuen.

1 times guided tur med guide: 900kr.

Dertil kan tilkøbes en ekstra ½ time med guide: 200 kr. eller forløbet Livets lotteri: 300kt.

“Livets lotteri” for skoler (3.kl. og op efter)

Træk et lod i livets lotteri og find ud af hvordan dit liv kunne have været på Give egnen i 1800’tallet!

”Livets lotteri” har til formål at lade eleverne opleve, hvad det vil sige at være født ind i forskellige sociale lag i slutningen af 1800-tallet på Give egnen. Formålet er at få eleverne til at føle og reflektere over forskellene ved at være født ind i en velstående købmandsfamilie eller være barn af en fattig husmand.

Livet lotteri er et slags rollespil, og ved ankomst vil alle børnene trække et lod i museets tombola, hvilket vil bestemme hvilken rolle den enkelte elev skal påtage sig:

  • Maren Christensen – hedebondens hustru
  • Mads Larsen (11 år) – karl på gården
  • Jørgen Andersen – rakker
  • Else Pedersen (8 år) – datter af byens førende forretningsmand

Herfra går turen rundt i museets udstillinger, hvor børnene lærer deres roller bedre og bedre at kende – på både godt og ondt. Første stop er ved Hedebondens gård, derefter byen og til sidst Skolestuen, og alle steder vil være opgaver der skal løses.

Forløbet er uden guide, men der vil være en museumsansat til at tage imod jer ved ankomst, og hjælpe jer godt i gang.

Inden besøget vil læreren få tilsendt en lærervejledning og materiale til klassen, såfremt museumsbesøget ønskes integreret i undervisningen.

Pris: 500 kr.

(Forløbet tager 1½-2 timer)

Book

Kontakt os på hverdage mellem 8-16 for at høre mere eller booke et besøg. Vi anbefaler, at I henvender jer i god tid, da vi i perioder hurtigt kan være booket op.

Kontakt os på: booking@gem.dk eller ring til os på telefon +45 20 10 77 82.

 

Interface

Museet er en del af Intrface, som er en national forening af museer og ungdomsuddannelser. På intrface.dk er et website, hvorfra du kan downloade undervisningsmaterialer og -forløb og finde opgaveløsninger, noter, arbejdspapirer og nyttige links.

I efteråret 2020, fik vi midler fra Interface til sammen med Tørring Gymnasium at udvikle et undervisningsforløb om teknologihistorie.

 

intrface 2020