Særudstillinger:

”Jul i Legeland”

2. december 2017– 7. januar 2018

I udstillingen ”Jul i Legeland” ses legetøj i lange baner, som børn gennem de sidste hundrede år har leget med. – og Give-Egnens Museum har rigtig meget legetøj i gemmerne – hjemmegjort som købt.

Udstillingen er opbygget med en hel gade af legetøj.  I og omkring denne gade, skal der spilles og leges. Der skal bl.a. leges omkring enebærbusken, keglebanen må prøves. Kom og vær med, der skal leges meget, meget mere.

Ingen juleudstilling på GEM uden ”Peters Jul” – og sådan er dette også i år, hvor juletræet er pyntet som for mere end 100 år siden. Alle juleforberedelserne og juledagenes gøremål illustreres i ”Peters Jul”-kasserne.
Juleglæder er også vinterglæder – så derfor er der også bygget en kælke- og skibakke op i udstillingen.

Udstillingen rummer også en landejendom fra 1940’erne – og her er der ved at blive gjort klar til jul – i stuen med et pyntet juletræ, julebord og divan, hvorunder drengens kasse med legetøj skubbes ind, når der ikke leges! I køkkenet er alle forberedelserne til festen i gang – der vaskes, stryges, skrubbes og bages.
stalden, hvor et barn for ca. 2000 år siden blev født, kan selvfølgelig også ses.
Oven over alt dette kører som sædvanligt GEM´s juletog, Märklin-modeltoget, hvor man fra man blot er to år med et tryk på en knap, kan starte et helt eventyr af en togrejse!

En udstilling for både børn – og børn, der er blevet voksne.

 Billeder fra før VAF gik digital

Billeder fra før VAF gik digital kan ses i museets velkomsthal fra lørdag den 1. april 2017.

Udstillingen præsenterer fotos fra Vejle Amts Folkeblad fra de sidste tre årtier i sidste århundrede, altså fra ca. år 1970 – 2000 i den gamle Give Kommune med overvægt på 1980´erne.

Billederne viser et udsnit af de mennesker, der blev portrætteret gennem de 30 år – enten fordi de nu var fremme med en ny idé eller skulle fejres med en omtale. Udstillingen viser også bygninger, der opføres – og bygninger lige før de nedrives. Der er billeder af skoleelever, erhvervsfolk, byråd, folk i foreningssammenhænge etc. Mangfoldigheden er stor. Måske er du også kommet på museum?

De mange fotos er udvalgt af tidl. museumsleder Falk Mikkelsen fra den store samling af pressefotos, som GEM fik overdraget fra VAF af redaktør Jørn Kristensen, efter VAF blev digital på billedsiden.

Her er også gode muligheder for at udveksle minder med andre besøgende. Flere af billederne er uden årstal og navne på samtlige. Her vil vi gerne have hjælp af publikum.

Besøg Give-Egnens Museum og lad nostalgien få frit løb.