Særudstillinger:

”Spot på legetøj!”

20. januar – 2. april 2018

Udstillingen Spot på legetøj er fyldt med legetøj. Her er alt, hvad et barn, uanset alder kan begære af legetøj. Den rummer langt mere end 100 hyldemeter med legetøj, der gennem generationer har stået på børns ønskeseddel.
Udover de mange hyldemeter fyldt med legetøj ses større ting som dukkehuse, dukkevogne, biler, man selv kunne køre i og meget mere. Legetøjet er købt såvel som hjemmegjort. Brændekurvens træstykker kunne være afsæt for både lokomotiv og traktor og meget andet husflidslegetøj.

Er man fyldt af indtryk ved at se, er der også mulighed for selv at gå i gang med at lege og spille.


Spot på legetøj viser et udsnit af museets store samling af legetøj fra 1900-tallet. En højaktuel udstilling, med spot på børns leg og læring gennem legen. Legen forberedte til de opgaver og det arbejde, som ventede forude. Der var fokus på læring i legen. Piger og drenge havde hver deres. Legetøjet er også præget af tiden. Udstillingen giver et godt indblik i udviklingen af velfærdssamfundet gennem legetøjet.
Den store udvikling, der fulgte med dampmaskinens muligheder, kunsten at flyve, nye transportmuligheder på land, afspejles i legetøjet. Teknologiens udvikling ses i byggesæt til de første printplader.
Sæt spot på din leg og dit legetøj!
I udstillingen ligger et spotlight, så man rigtig grundigt kan se detaljerne i legetøjet og spotte det, man netop er interesseret i.