Juleudstilling på Give-Egnens Museum

30. november 2019 – 5. januar 2020

Mens alle store som små går og glæder sig til juleaften, spreder julehyggen sig på Give-Egnens Museum.

 ”Julens Herligheder”

I årets særudstilling “Julens Herligheder” er det jul og juletraditioner i både fortid og nutid, der er omdrejningspunktet.  Julens traditioner og gøremål gentager sig år efter år. Nogle traditioner forsvinder og nye kommer til, men hvilke gør din jul til noget specielt? Kom og giv dit bud og se museets bud på hvad der gør julen til jul.

Peters Jul, autentisk stemning og traditioner

I særudstillingen vil der være rig lejlighed til at se og gense mange af julens traditioner, når julekort, julepynt, julegaver, julestuen, julemaden, juleskikke og meget mere kalder juleglæden frem.

Peters Jul har i år fået en central plads i udstillingen. Følg oplæsningen af Johan Krohns tekst om julen i byen for ca. 150 år siden illustreret gennem genstande i udstillingen. Se det autentiske stue- og køkkenmiljøet fra omkring 1940 og mærk juletravlheden og hyggen. Her er det fine porcelæn og pynt fremme, og børnene har ladet legetøj fra julegaverne ligge fremme.

Peter Fabers ”Højt fra træets grønne top”, som han skrev som lejlighedssang til familiens jul i 1848, er der også blevet plads til. Følg den klassiske julesang rundt i udstillingen og se genstande, der kan genkendes fra sangen.

Se landbofamiliens forrådskammer i ”Julens Herligheder”. Hvad gemmer der sig i de flotte halmløb – er det mon nødder, kartofler eller korn.

Mærk hyggen brede sig i stuerne, hvor juletræet ”med sin pynt” har sin plads i flere udgaver, se hedebondens, Peters og måske et, der ligner dit?

Ingen jul uden legetøj og gaver. I særudstillingen kan man se julegaver med hovedvægt på datidens legetøj. Se dukkehuse, biler, bamser og nisser.  Tryk på knappen og se Märklin-toget køre.

Nostalgi, hygge og juleglæde er samlet under et i særudstillingen ”Julens Herligheder”.

Kom i julestemning i årets juleudstilling på Give-Egnens Museum!

 

Hold øje med vores hjemmeside www.gem.dk og følg med på Facebook – Give-Egnens Museum for mere information om julens på Give-Egnens Museum.