Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

Vigtigt: Husk at booke et besøg senest to dage forinden. Læs mere om hvordan du gør her.

17.-21 juni - Cykler til det hele!

Cykeludstilling DM i cykling

I anledning af DM i cykling, åbner museet en tre dages cykeludstilling “Cykler til det hele”. Udstillingen bliver sat op i museets nyindkøbte udstillingscontainer, som vil være at finde på P-pladsen ved Huset i Give.

Vi glæder os til at byde jer velkommen og høre jeres cykelhistorier.

Juni - august Mit liv som rakker

Mit liv som rakker Give Museum

Tag på vandring som den tyveårige rakker Niels Christian i museumsskoven. Nu længere du går, nu mere af hans vilde livshistorie vil du få.

Niels er født i 1822 nær Dejbjerg i Vestjylland. Familien var meget fattig og tjente penge ved at rejse fra gård til gård og påtage sig opgaver, som ingen andre ville have.

Aktiviteten “Mit liv som rakker” går ud på at finde enten 8, 16, 24 eller 32 poster. Jo flere poster, jo mere af historien optjenes.

Henvend dig i museets billetsalg. Aktiviteten koster 40kr.

Turen er anlagt således at det er muligt at nå 8 poster med barnevogn, da mange af posterne ligger ud til en bredere skovvej. Det er dog ikke muligt at nå alle posterne med en barnevogn.

6. juli - 8. august - Livets lotteri

Thyregod skole

Når i ankommer til museet kan du trække et lod i tombolaen ved billetsalget og således deltage i livets lotteri.

Når i efterfølgende går rundt på museet, vil i blive præsenteret for hvordan livet kunne have været på Give egnen i slutningen af 1800-tallet. Det afhænger i høj grad af om man var født ind i en familie i det bedre borgerskab, en gårdmandsfamilie eller en fattig familie. Det er livets lotteri.

Aktiviteten starter i museets billetsalg og koster 40kr.

6. - 8. juli - MEGAkunst"En skov af skovle"

En skov af skovle

Nu får du en enestående mulighed for at være med til at skabe et stort kunstværk, der skal udstilles på et rigtigt museum. På Give-Egnens Museum er der masser af gamle ting. Nogle af dem trænger nu til et nyt og farverigt liv efter at have været gemt af vejen i mange år. Det kan netop du være med til, når vi laver et stort fælles fantasifuldt og farverigt kunstværk af skovle uden for museet.

Tilmeld dig her!

Vi hører først lidt om, hvordan skovlen har været i brug, før den er endt på museet. Herefter kaster vi os ud i at skabe nyt liv med maling og pensler.

Hele værket afsløres til fernisering torsdag d.8. juli kl. 14.30, hvor alle deltagere og andre gæster er inviteret til at deltage.

Husk madpakke, drikkedunk og noget praktisk tøj, der må få maling på sig. Vi skal være udenfor (dog overdækket), så vær varmt klædt på, hvis det er koldt.

Alder: 2.-5. kl. (Forældre/bedsteforældre kan deltage sammen med barnet)

Antal: 10 børn

Tid:

  • Hold 1:Tirsdag d.6.7. kl. 10-14
  • Hold 2: Onsdag d.7.7. kl.10-14
  • Hold 3: Torsdag d.8.7. kl. 10-14 (Fernisering kl. 14.30)

26. august & 9. september - Broderi og grænser.

Er du vild med at brodere? Så vær med i det store broderiprojekt ”Broderi og grænser”, som Grænseforeningen Vejle Vesteregn, Give Egnens Museum og VejleMuseerne står bag i
anledning af den udskudte fejring af 100-året for Genforeningen. Alle interesserede inviteres til fire  workshops i efteråret. Du kan også deltage i projektet hjemmefra.

Torsdag den 26. august kl. 19-22

Oplæg ved Kirsten Rykind-Eriksen, om ”Grænselandet og den nationale kamp med synåle og kniplepinde 1860-1930”.
Kort introduktion til idéen og tankerne bag det fælles broderiprojekt og værket ud fra temaet; ”Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden” ved Jane Ingerslev. Herefter starter deltagerne op med projektet i en workshop.
Kaffe/te og kage.

Torsdag den 9. september kl. 19-22
Oplæg ved Jane Ingerslev, om ”Opgør med broderipolitiet – broderi i dag”. Workshop ved Jane Ingerslev, hvor deltagerne arbejder videre med deres broderi eller nye deltagere introduceres til projektet og sættes i gang.
Kaffe/te og kage.

Læs mere om projektet her

Deltagere
Alle kan deltage, der kræves ikke specielle forudsætning eller alder. Børn fra 10 år er velkomne sammen med en voksen. De enkelte sekskanter vil afspejle deltagernes varierende tekniske broderifærdigheder og måde at udtrykke sig på, hvilket giver den færdige dug et dynamisk design.

Tilmelding til Kirsten Rykind-Eriksen,

mail: rykind@bbsyd.dk,
tlf. 4026 5489,
senest den 23. august 2021.

50 kr. for medlemmer af Grænseforeningen,
75 kr. for ikke-medlemmer.
Efter tilmelding fremsendes velkomst og broderivejledning til deltagerne

Indlevering
Det færdige broderi bedes afleveret senest den 31. oktober 2021 på et af museerne. Det endelige værk udstilles i en periode på henholdsvis Give Egnens Museum og VejleMuseerne.

Covid-19
Vi tager naturligvis alle gældende forhåndsregler i forhold til Covid-19 meget alvorligt og overholder alle restriktioner med sprit, afstand, antal deltagere mm.

Facebook-gruppe
Der er oprettet en Facebook-gruppe, ”Broderi og grænser”, hvor alle deltagere kan lade sig inspirere, dele tanker omkring projektet og billeder.