Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

Efterårsferien uge 42

I efterårsferien har Give-Egnens Museum fokus på forråd – alt det, der skal samles ind fra naturen inden vinteren.  Tidligere var det nødvendigt for at overleve vinteren, at forrådskammeret og viktualiekælderen var fyldt op.

I dag er det mest fordi, det er sjovt at prøve, og så er det hyggeligt.
Det er gratis at deltage, når entréen er betalt.

Læs mere om de enkelte aktiviteter herunder.

Vi har udvidet åbningstid i efterårsferien tirs.-fre. kl. 11-16. lør.-søn kl. 14-17. man. lukket

Lav figurer og tryk af naturmaterialer.

Den 10.-11.okt. kl. 14-17 og 13.- 16. okt. kl. 11-16 og 17. -18. okt – kl. 14-17.

Vinterens forråd til dyr og mennesker har også været brugt til leg.

I åbningstiden kan hele familien hygge sig med at lave figurer af naturmaterialer. I kan f.eks. lave flotte bogmærker eller servietter ved at trykke med udskårne kartofler, skære sjove ansigter i kartofler, lave kunstværker af bog, kastanjer og agern. Kun fantasien sætter grænser

Alder: for hele familien

Smag på gammeldags æbleretter

Den 10.-11.okt. kl. 14-17 og 13.- 16. okt. kl. 11-16 og 17. -18. okt – kl. 14-17.

Museets gæster kan i efterårsferien smage på museets æblehøst omsat til forskellige af bedstemors æbleretter.  Nyd også forskellige friskplukkede æbler fra æblelunden bag museet.

Alder: for hele familien

Kartoffeldag

Tirsdag den 13. oktober kl. 12-13.30.

Efterårsferien blev tidligere kaldt kartoffelferien. Der skulle arbejdes, når kartoflerne skulle af jorden, så børnene holdt fri fra skole.

Kom og vær med til at tage de sidste kartofler op på marken.

I udstillingen ser og hører vi om, det hårde arbejde det var, når kartoflerne skulle af jorden og gemmes til vinteren. Hvor og hvordan skulle de opbevares? Hvordan fik vi dem flyttet? Hvad havde man af redskaber? Og meget andet.

Der er mange slags kartofler. Vi skal selvfølgelig også smage på de forskellige kartoffelsorter. Nogle var til skræl, pil, mos og …   Vi slutter med at lege med kartoflerne og laver kartoffeltryk.

Alder: for hele familien

På forrådstur i skoven

Onsdag den 14. oktober 2020 kl. 13-14

Skoven har altid været forrådskammer for både dyr og mennesker I efteråret er det tid for alle, til at samle ind til vinteren. På turen gennem skoven ser vi på de forskellige muligheder, som skoven byder på for både de to og firbenede. Der vil blive fortalt om træer, frugter og frø. Efter turen kan man deltage i aktiviteter med naturmaterialer i museets velkomsthal.

Alder: for hele familien

Tøj efter vejret.

Æbledag

Torsdag den 15. oktober kl. 13-14.

Vi ser på de mange forskellige æblesorter I museets æblelund. Der er selvfølgelig også smagsprøver. Sammen laver vi æblesuppe ved brændekomfuret – som til sidst nydes med ristede havregryn. Vi hører også om, hvordan frugten blev opbevaret, dengang vi ikke fik det sendt fra udlandet.

Alder: for hele familien