Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

Vigtigt: Husk at booke et besøg senest to dage forinden. Læs mere om hvordan du gør her.

4. maj - Endelig må vi åbne igen!

Den 4. maj åbner vi igen dørene for besøgende på Give-Egnens Museum.

Vi glæder os meget til at se jer alle igen!!

Da vi stadig afventer endelige retningslinjer fra Organisationen for Danske Museer, må vi opfordrer til at i holder jer orienterede om mulighederne for et kommende besøg, her på siden. Vi vil løbende sørge for at informerer her på siden og på Facebook.

 

9. maj - Kom og mød museets leder Hanne Thomsen og museumsinspektør Celia Ekelund Simonsen

Hanne Thomsen    Celia Ekelund Simonsen

De vil begge være at finde i udstillingerne hele dagen, og stå klar til at besvare spørgsmål eller fortælle om museet, udstillingerne og det arbejde der foregår inde bag murene.

Husk at booke besøget senest to dage før.

26. august / 9. september - Broderi og grænser.

Er du vild med at brodere? Så vær med i det store broderiprojekt ”Broderi og grænser”, som Grænseforeningen Vejle Vesteregn, Give Egnens Museum og VejleMuseerne står bag i
anledning af den udskudte fejring af 100-året for Genforeningen. Alle interesserede inviteres til fire  workshops i efteråret. Du kan også deltage i projektet hjemmefra.

Torsdag den 26. august kl. 19-22

Oplæg ved Kirsten Rykind-Eriksen, om ”Grænselandet og den nationale kamp med synåle og kniplepinde 1860-1930”.
Kort introduktion til idéen og tankerne bag det fælles broderiprojekt og værket ud fra temaet; ”Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden” ved Jane Ingerslev. Herefter starter deltagerne op med projektet i en workshop.
Kaffe/te og kage.

Torsdag den 9. september kl. 19-22
Oplæg ved Jane Ingerslev, om ”Opgør med broderipolitiet – broderi i dag”. Workshop ved Jane Ingerslev, hvor deltagerne arbejder videre med deres broderi eller nye deltagere introduceres til projektet og sættes i gang.
Kaffe/te og kage.

Læs mere om projektet her

Deltagere
Alle kan deltage, der kræves ikke specielle forudsætning eller alder. Børn fra 10 år er velkomne sammen med en voksen. De enkelte sekskanter vil afspejle deltagernes varierende tekniske broderifærdigheder og måde at udtrykke sig på, hvilket giver den færdige dug et dynamisk design.

Tilmelding til Kirsten Rykind-Eriksen,

mail: rykind@bbsyd.dk,
tlf. 4026 5489,
senest den 23. august 2021.

50 kr. for medlemmer af Grænseforeningen,
75 kr. for ikke-medlemmer.
Efter tilmelding fremsendes velkomst og broderivejledning til deltagerne

Indlevering
Det færdige broderi bedes afleveret senest den 31. oktober 2021 på et af museerne. Det endelige værk udstilles i en periode på henholdsvis Give Egnens Museum og VejleMuseerne.

Covid-19
Vi tager naturligvis alle gældende forhåndsregler i forhold til Covid-19 meget alvorligt og overholder alle restriktioner med sprit, afstand, antal deltagere mm.

Facebook-gruppe
Der er oprettet en Facebook-gruppe, ”Broderi og grænser”, hvor alle deltagere kan lade sig inspirere, dele tanker omkring projektet og billeder.