Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

Sensommer plante- og høstmarked

Lørdag den 21. september kl. 13.00 – 17.00

Holder du af haven og skal have den gjort efterårsklar, mangler du måske nye planter eller har fået aflæggere i overtal, så er der gode muligheder for køb, salg og bytte i boderne på høstmarkedet på Give-Egnens Museum.

Give-Egnens Museum og Haveselskabets Give kreds afholder sensommer plante- og høstmarked på museet. Der vil være et stort udbud af forskellige planter, løg og knolde, samt salg af hjemmedyrket frugt og grønt. Du kan selv deltage i markedet med en stand, en stand koster en gave til tombolaen og tilmelding er ikke nødvendig!

Der er denne dag gratis entre til museet, så kom og se særudstillingen ”Sysselsat – med halm og garn”, hvor der er besøg af Arne Brunbjerg, der vil lave løb binding. Kig også op forbi museets æblelund og lær at beskær dine egne frugttræer

Vel mødt!

 

For yderligere oplysninger kontakt Give-Egnens Museum på gem@gem.dk eller tlf. 75739375.

Foredrag på Give-Egnens Museum

Kirker og ødekirker på Give-egnen

Onsdag d. 23. oktober 2019 kl. 19-21

v/ Jakob Kieffer-Olsen, Redaktør

Som optakt til aftenen introduceres Nationalmuseets bogværk ”Danmarks Kirker”. Efterfølgende er der fokus på kirkebygninger og deres historie på Give-egnen. Vægten vil ligge på de middelalderlige kirkers bygningshistorie, og der vil blive givet eksempler på, hvordan vi som bygningsarkæologer forsøger at ”læse” en kirke – at afkode den historie, der gemmer sig i bygningen. Kirkernes inventar vil kun undtagelsesvist blive behandlet.

Sidst bliver den samlede kirkestruktur behandlet. Der vil blive taget udgangspunkt i foredragsholderens disputats fra 2018 ”Kirke og kirkestruktur i middelalderens Danmark”. Ud fra de lokale kirker – de stående kirker, de kendte ødekirker samt eventuelle ukendte ødekirker – beskrives udviklingen i kirkestrukturen lokalt, regionalt og på landsbasis.

Pris: 65 kr. inkl. kaffebord. Ingen tilmelding nødvendig.

Videre til værktøjslinje