Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

 

 

Fra Timeglasfigur til Torpedo-bh

Foredrag ved Frederikke Heick, Torsdag den 27. september kl. 19 på Give-Egnens Museum

Smukke kjoler, kvindeliv og kropsidealer er på menuen, når Frederikke Heick tager os med på en stilhistorisk rejse fra krinolinetidens brede skørter og til 80’ernes spandex. Det hele krydret med muntre kulturhistoriske indslag. Arrangeret i samarbejde med Giveegnens Folkeuniversitet.

Pris: 85 kr. inkl. kaffe og kage.

 

Nattergalen

Koncert, foredrag og eventyr

Lørdag den 6. okt. kl. 16-18 på Give-Egnens Museum

Guldalderen var en tid, hvor der blev forstret nogle af de største danske talenter. Denne eftermiddag bevæger os ind på én af de mest specielle personligheder fra dengang: H.C. Andersen. Oplev sange, klavermusik, fortælling og ikke mindst eventyr fra tiden og hans store produktion. Arrangeret i samarbejde med AkadeMidt.

Pris: 130 kr. inkl. et glas vin og kage/kaffe. Billetter kan købes på billetten.dk eller i døren.

Efterårsferien

Lav æblemost som i gamle dage

Lørdag 13. okt. og søndag 14. okt. kl. 14-16
Tirsdag 16. okt., onsdag 17. okt. og torsdag 18. okt. kl. 11-15

Der er arbejde til hele familien, når æblerne fra museets æblelund skal skæres, stampes og presses i mostperseren. Intet måtte gå til spilde i bondes husholdning i gamle dage – selv de plettede nedfaldsæbler kunne bruges til most. Der bliver også lejlighed til at smage på de mange forskellige sorter æbler.

Tilmelding ikke nødvendig.

 

Æblets historie

Onsdag 17. oktober kl. 13.30-15.00

Hør om æblets historie og nyd smagsprøver af forskellige sorter æbler fra museets æblelund. Vi slutter med en tur i skoven, hvor vi steger æbler over bålet og drikker saftevand. Husk påklædning efter vejret.

Tilmelding ikke nødvendig.
Pris: 20 kr. plus alm. entré.

 

Oplev og deltag i arbejdet, når der skal laves mad i brændekomfurets køkken

Torsdag 18. okt. kl. 12-15

Der skal saves og hugges brænde. Kartoflerne skal graves op i haven. Du kan give en hånd med eller se på, når vi laver mad fra bunden. Dreng eller pige – der er noget for alle.

Tilmelding ikke nødvendig.

 

Rundvisning i særudstillingen ”Hvad sku’ det være?” v/Mette Vibjerg Hansen

Torsdag 18. okt. kl. 14.30-15.30

Kom med på en guidet tur i særudstillingen ”Hvad sku’ det være?” – om forbrugsmønstre og indkøbsvaner med udgangspunkt i Lindeballe sogn. Tiden er 1960’erne og herfra trækkes en linje op til nutidens forbruger. Hvordan købte man ind før og nu? Hvad betyder ny teknologi i vores valg af varer, og for hvad vi spiser?

I rundvisningen kommer vi omkring Børnenes Butik. Der vil også blive fortalt om tidligere tiders genbrug til vore tiders upcycling.

Tilmelding ikke nødvendig.