Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

 

26. august & 9. september - Broderi og grænser.

Er du vild med at brodere? Så vær med i det store broderiprojekt ”Broderi og grænser”, som Grænseforeningen Vejle Vesteregn, Give Egnens Museum og VejleMuseerne står bag i
anledning af den udskudte fejring af 100-året for Genforeningen. Alle interesserede inviteres til fire  workshops i efteråret. Du kan også deltage i projektet hjemmefra.

Torsdag den 26. august kl. 19-22

Oplæg ved Kirsten Rykind-Eriksen, om ”Grænselandet og den nationale kamp med synåle og kniplepinde 1860-1930”.
Kort introduktion til idéen og tankerne bag det fælles broderiprojekt og værket ud fra temaet; ”Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden” ved Jane Ingerslev. Herefter starter deltagerne op med projektet i en workshop.
Kaffe/te og kage.

Torsdag den 9. september kl. 19-22
Oplæg ved Jane Ingerslev, om ”Opgør med broderipolitiet – broderi i dag”. Workshop ved Jane Ingerslev, hvor deltagerne arbejder videre med deres broderi eller nye deltagere introduceres til projektet og sættes i gang.
Kaffe/te og kage.

Læs mere om projektet her

Deltagere
Alle kan deltage, der kræves ikke specielle forudsætning eller alder. Børn fra 10 år er velkomne sammen med en voksen. De enkelte sekskanter vil afspejle deltagernes varierende tekniske broderifærdigheder og måde at udtrykke sig på, hvilket giver den færdige dug et dynamisk design.

Tilmelding til Kirsten Rykind-Eriksen,

mail: rykind@bbsyd.dk,
tlf. 4026 5489,
senest den 23. august 2021.

50 kr. for medlemmer af Grænseforeningen,
75 kr. for ikke-medlemmer.
Efter tilmelding fremsendes velkomst og broderivejledning til deltagerne

Indlevering
Det færdige broderi bedes afleveret senest den 31. oktober 2021 på et af museerne. Det endelige værk udstilles i en periode på henholdsvis Give Egnens Museum og VejleMuseerne.

Covid-19
Vi tager naturligvis alle gældende forhåndsregler i forhold til Covid-19 meget alvorligt og overholder alle restriktioner med sprit, afstand, antal deltagere mm.

Facebook-gruppe
Der er oprettet en Facebook-gruppe, ”Broderi og grænser”, hvor alle deltagere kan lade sig inspirere, dele tanker omkring projektet og billeder.

18. september - Sensommer Plante- og Høstmarked

Holder du af haven, skal den gøres efterårsklar, mangler du nye stiklinger eller har du måske fået nogle i overskud? Vil du vide, hvordan man laver stiklingeformering eller lære, hvordan du skal beskære dine æbletræer, eller med på havetur i museets læge- og krydderurtehave?

I år er det femte gang vi afholder Sensommer Plante- og Høstmarked i samarbejde med Haveselskabet Give kreds!

Der vil være boder med gode muligheder for køb, salg og bytte på sensommerens plante- og høstmarked på museets dejlige udendørsarealer, samt et væld af hyggelige og spændende aktiviteter:

– blomsterbinding v/Janni Pilgaard fra Pilgaardens Grøftekant
– tombola med fine gevinster
– musikalske indslag
– demonstration af beskæring af frugttræer i æblelunden.
– kaffe/the og kage kan købes i museets kaffestue, der ligger ud til haven.
og meget mere.

Og museets udstillinger er naturligvis åbne hele eftermiddagen.

Mød op til en hyggelig eftermiddag, hvor der vil være aktiviteter for hele familien.

 

Ønsker du selv en stand, koster en standplads kun en gave til tombolaen!

Tid: 13.00-17.00

Tilmelding er ikke nødvendig.

6. oktober - Foredrag med Ida Jessen

Ida Jessen foredrag Give Egnens Museum

 

Med sin seneste roman ” Kaptajnen og Ann Barbara”  har Ida Jessen skrevet en fortælling fra den jyske hede om dengang landet skulle erobres.

Kaptajn Ludwig von Kahlen slår sig ned på heden i året 1754. Han vil bevise, at ørkenen kan opdyrkes. Det er historien om en indædt og kompromisløs mand og om den kvinde der bliver hans allierede. Om kampen mod rå naturkræfter, om store drømme og endnu større ofre, om disciplin, kærlighed, fortabelse – og den reneste ondskab.

Mød Ida Jessen til en snak om romanen og dens tilblivelse.

Tid: 19.00
Sted: Give Egnens Museum
Pris 100kr. Kræver ingen tilmelding.