Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

 

Cykler til det hele!

I anledning af DM i cykling, åbnede museet en tre dages cykeludstilling “Cykler til det hele”. Udstillingen er blevet forlænget sommeren over og kan nu ses i museets bygninger.

Se en moderne væltepeter, et postbuds cykel fra 1960erne eller en 3-hjulet velo solex, læs sjove cykelanekdoter og dyk ned i cykelhistorien.

Juni - august Mit liv som rakker

Tag på vandring som den tyveårige rakker Niels Christian i museumsskoven. Nu længere du går, nu mere af hans vilde livshistorie vil du få.

Niels er født i 1822 nær Dejbjerg i Vestjylland. Familien var meget fattig og tjente penge ved at rejse fra gård til gård og påtage sig opgaver, som ingen andre ville have.

Aktiviteten “Mit liv som rakker” går ud på at finde enten 8, 16, 24 eller 32 poster. Jo flere poster, jo mere af historien optjenes.

Henvend dig i museets billetsalg. Aktiviteten koster 40kr.

Turen er anlagt således at det er muligt at nå 8 poster med barnevogn, da mange af posterne ligger ud til en bredere skovvej. Det er dog ikke muligt at nå alle posterne med en barnevogn.

6. juli - 8. august - Livets lotteri

Når i ankommer til museet kan du trække et lod i tombolaen ved billetsalget og således deltage i livets lotteri.

Når i efterfølgende går rundt på museet, vil i blive præsenteret for hvordan livet kunne have været på Give egnen i slutningen af 1800-tallet. Det afhænger i høj grad af om man var født ind i en familie i det bedre borgerskab, en gårdmandsfamilie eller en fattig familie. Det er livets lotteri.

Aktiviteten starter i museets billetsalg og koster 40kr.

26. august & 9. september - Broderi og grænser.

Er du vild med at brodere? Så vær med i det store broderiprojekt ”Broderi og grænser”, som Grænseforeningen Vejle Vesteregn, Give Egnens Museum og VejleMuseerne står bag i
anledning af den udskudte fejring af 100-året for Genforeningen. Alle interesserede inviteres til fire  workshops i efteråret. Du kan også deltage i projektet hjemmefra.

Torsdag den 26. august kl. 19-22

Oplæg ved Kirsten Rykind-Eriksen, om ”Grænselandet og den nationale kamp med synåle og kniplepinde 1860-1930”.
Kort introduktion til idéen og tankerne bag det fælles broderiprojekt og værket ud fra temaet; ”Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden” ved Jane Ingerslev. Herefter starter deltagerne op med projektet i en workshop.
Kaffe/te og kage.

Torsdag den 9. september kl. 19-22
Oplæg ved Jane Ingerslev, om ”Opgør med broderipolitiet – broderi i dag”. Workshop ved Jane Ingerslev, hvor deltagerne arbejder videre med deres broderi eller nye deltagere introduceres til projektet og sættes i gang.
Kaffe/te og kage.

Læs mere om projektet her

Deltagere
Alle kan deltage, der kræves ikke specielle forudsætning eller alder. Børn fra 10 år er velkomne sammen med en voksen. De enkelte sekskanter vil afspejle deltagernes varierende tekniske broderifærdigheder og måde at udtrykke sig på, hvilket giver den færdige dug et dynamisk design.

Tilmelding til Kirsten Rykind-Eriksen,

mail: rykind@bbsyd.dk,
tlf. 4026 5489,
senest den 23. august 2021.

50 kr. for medlemmer af Grænseforeningen,
75 kr. for ikke-medlemmer.
Efter tilmelding fremsendes velkomst og broderivejledning til deltagerne

Indlevering
Det færdige broderi bedes afleveret senest den 31. oktober 2021 på et af museerne. Det endelige værk udstilles i en periode på henholdsvis Give Egnens Museum og VejleMuseerne.

Covid-19
Vi tager naturligvis alle gældende forhåndsregler i forhold til Covid-19 meget alvorligt og overholder alle restriktioner med sprit, afstand, antal deltagere mm.

Facebook-gruppe
Der er oprettet en Facebook-gruppe, ”Broderi og grænser”, hvor alle deltagere kan lade sig inspirere, dele tanker omkring projektet og billeder.