Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

Juleaktiviteter

Jul på Give-Egnens Museum   30. november 2019 – 5. januar 2020

Der er meget mere end juleudstilling på Give-Egnens Museum i december. Besøger man de permanente udstillinger kan man opleve hedebondegården, som er gjort vinterklar.

De tre første advents-weekender og d. 21. december er der aktiviteter, du selv kan deltage i,  levendegjorte udstillinger og det store julekagekaffebord. 

 

15. dec. kl. 15.30 –  Falk Mikkelsen -Oplæsning af Peters Jul

21. dec. kl. 15.30 – Kurts Kor synger julen ind

Tag årets julefoto på Give-Egnens Museum

I museets velkomsthal vil der være mulighed for at tage årets hyggeligste og sjoveste julefoto, når vi laver en fotoopstilling anno 1980´erne. Perfekt til julekort og som gave til venner og familie.

Deltag i julekonkurrencen

Hjælp os med at pynte vores permanente udstilling ”handel og håndværk” Medbring et stykke julepynt, og få det hængt på vores granguirlande. Der er også mulighed for at klippe et stykke pynt på museet.  Vind en dejlig pakke. Kom og vær med!

 

Udsat - Foredrag på Give-Egnens Museum

OBS. Udsat pga. Sygdom

Kirker og ødekirker på Give-egnen

Onsdag d. 23. oktober 2019 kl. 19-21

v/ Jakob Kieffer-Olsen, Redaktør

Kirker og ødekirker på Give-egnen

Som optakt til aftenen introduceres Nationalmuseets bogværk ”Danmarks Kirker”. Efterfølgende er der fokus på kirkebygninger og deres historie på Give-egnen. Vægten vil ligge på de middelalderlige kirkers bygningshistorie, og der vil blive givet eksempler på, hvordan vi som bygningsarkæologer forsøger at ”læse” en kirke – at afkode den historie, der gemmer sig i bygningen. Kirkernes inventar vil kun undtagelsesvis blive behandlet.

Sidst bliver den samlede kirkestruktur behandlet. Der vil blive taget udgangspunkt i foredragsholderens disputats fra 2018 ”Kirke og kirkestruktur i middelalderens Danmark”. Ud fra de lokale kirker – de stående kirker, de kendte ødekirker samt eventuelle ukendte ødekirker – beskrives udviklingen i kirkestrukturen lokalt, regionalt og på landsbasis.

Pris: 65 kr. inkl. kaffebord.

Give-Egnens Museum – Donneruplundvej 2 – 7323 Give – tlf. 75739375