Kalender

Her kan du holde dig opdateret med de kommende begivenheder. Vi opdaterer løbende kalenderen.

 

Uge 42 - Efterårsferie på museet

Kom og vær med når vi bager snobrød, laver æblemost, kartoffeltryk og efterårspynt og tag med på troldejagt eller en tur i Livets lotteri!

Vi glæder os til at se jer

2. november - Sangaften ved Give Egnskor

I et samarbejde med GEM og Grænseforeningen Vejle Vestegn inviterer Give Egnskor dig til en sangaften, hvor der bliver rig lejlighed til at lytte til og synge med på udvalgte danske sange, der afspejler historiens gang.

Kirsten Rykind- Eriksen, giver historiske input bag et udsnit af sangene.

Tid: 2. november 2021 19.00 – 21.30
Sted: Give Egnens Museum
Entre: 60 kr. inkl. kaffe og kage

Af hensyn til det praktiske ønsker vi tilmelding til Ellen Irene på: tlf. 25 54 14 44 gerne på en SMS med ordlyden: GEM d. 2. nov. + antal tilmeldte, senest d. 28. okt.

14. november - Foredrag med Arne Bendixen: Kartoffeleventyret

Kartoffel

Vær med når Arne Bendixen fortæller om et liv som kartoffeldyrknings- og eksportkonsulent siden 1963. Hans fortælling tager os med ud til de jyske kartoffelbønder i 1960’erne, til chipsfabrikkerne i 1970-80’erne, videre til kartoffeleksporten fra Esbjerg havn og ud i verden.

Kartoflen er blevet kaldt for hedens guld, da den kunne give tre gange større udbytte end korn på de sandede hedejorde. På Give-egnen har kartoflen haft en afgørende betydning for de enkelte familier både som ernæring og erhverv. Kartoflens betydning ses også i dag i de følgevirksomheder, der er til kartoffelavlen samt i områdets andre fødevarevirksomheder. Spørger man Arne Bendixen, er Give den danske Kartoffelhovedstad.

Igennem anekdoter, fotografier og fortællinger fra hans eget arbejdsliv, fortæller han historien om både hans eget og Gives kartoffeleventyr.

 

Der serveres kaffe, the og kage i pausen.

Sted: Give-Egnens Museum, Donneruplundvej 2, 7323 Give

Tidspunkt: kl. 14.00

Pris: 50 kr.

 

Tilmelding er ikke nødvendig.